Parkinson intervisiegroep

intervisieTed Huijboom schreef het volgende bericht. Hij wil graag in de omgeving van Soest een intervisiegroep starten.

Eigenlijk zijn we dat allemaal: mensen met een ‘ dingetje’. Een handicap, een chronische ziekte. Noem maar op; dingen die niet meer overgaan en altijd terug blijven komen. Allemaal vervelende dingen.

Je kunt er aan toegeven. Jezelf zielig vinden. Met recht, want je bent bijzonder nietwaar? Jouw situatie is uniek vind je, want op het moment dat je het meemaakt zit je er vol middenin. Dus is je horizon beperkt en denk je dat je niets anders meer kunt.

Mijn gevoel is dat er heel veel mensen zijn die hebben ervaren dat je hier geen steek verder mee komt. Met jezelf zielig vinden; jezelf slachtoffer voelen. En dat het al helemaal niet werkt als je je zo gaat gedragen. Toch is het soms lastig dit vol te houden. Het kan op momenten verleidelijk zijn om je te laten gaan, bij de pakken neer te gaan zitten, jezelf te belonen door toe te geven; iets niet aan te gaan. De vraag is dus hoe je sterk blijft.

Volgens mij helpt het als je dit kunt delen met anderen. Met mensen die dit snappen en die er ook voor hebben gekozen er niet in te willen blijven hangen. Inspiratie te halen en te brengen. En zo samen te groeien, wijzer te worden en te leren van elkaar. Door kwetsbaar te zijn en te (durven) reflecteren.

Ik wil onderzoeken of er behoefte bestaat om (in Soest) een intervisiegroep te starten.
Als dit je aanspreekt, stuur me dan een berichtje.

Het email-adres van Ted is huijboom.ted@gmail.com