10 jaar medicijnvrij

Ik maak de balans op van alle onderzoek dat ik over genezing ben tegengekomen, alles wat ik tot nu toe zelf heb gedaan, alle weergaven van de gesprekken die ik tot nu toe met mijzelf en anderen heb gevoerd. Ik stel mijzelf de vraag ‘Wat is de weg die ik ben gegaan?’ en ‘Welke weg heb ik nog te gaan en leidt naar genezing?’.

En, ik realiseer me dat het genezingsproces van Parkinson niet het nadoen van een kunstje is. Het start met de bereidheid me te verbinden met iets waar ik in geloof. Iets waarvan ik weet en voel dat het voor mij waar is. ‘Genezen is mogelijk. Ik kan mijzelf helen’.

Verantwoordelijkheid – Ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn gezondheid. Ik doe alles om mijn gezondheid te bevorderen en mijn adrenaline/dopamine balans te herstellen. ‘Ik kan mijzelf helen’.
Experimenteren – Ik ben bereid te experimenteren en mijn intuïtie te volgen. ‘The proof of the pudding is in the eating’.
Overtuigingen – Negatieve gedachten creëren negatieve resultaten. Positieve gedachten over mijn ziekte en mijn helingsproces zorgen voor verlichting van symptomen. ‘Ik geloof in genezing’.
Dankbaar – Ik oefen in dankbaarheid.
Verduren – Ik leer verduren en verwacht geen snel en direct resultaat. Ik ervaar zelfs tijdelijk heftiger klachten als ik me meer ontspan. Ontspanning zorgt namelijk voor een verlaagd adrenaline en als de dopamine nog niet ‘klaar staat’, nemen Parkinson symptomen toe. Ik moet dit verduren om een weg te vinden om de dopamine te bevrijden.
Stress – Stress zorgt voor een verhoging van adrenaline. Het vermindert tegelijkertijd de aanmaak van dopamine. Mijn aandacht is gericht op het voorkomen van stress en het bereiken van een ontspannen leefwijze.
Ontgifting en voeding – Er is geen twijfel over. Met datgene wat ik al aan de ontgifting van mijn lichaam had gedaan ervaar ik verlichting van symptomen. Kwalitatieve eerlijke voeding is belangrijk om mijn organen goed te verzorgen zodat ik voldoende energie kon overhouden voor heling.
Oefening, beweging – Ik doe oefeningen die de werking van organen stimuleren. Ik blijf bewegen door fitness, chi kung en dagelijkse bezigheden.
Trauma en adrenaline – Trauma heeft een diepgaande invloed op symptomen. Onverwerkte trauma zorgen voor adrenaline. Ik bevrijd mijn lichaam van trauma en adrenaline. Vanuit mijn systeem van herkomst had ik geleerd om veel met adrenaline te functioneren. Ik onderzoek de verschijnselen van deze dynamiek en doe therapeutisch proceswerk.

De komende maanden zal ik deze aspecten -die voor mij werken- op dit blog delen.