Amazing story of healing Parkinson’s disease

bianca“Het verhaal van Bianca Mollé. Zij overwon parkinson en gebruikte QiGong op haar weg naar heling.”

Bij mij staat iedere vrijdagavond de Parkinson QiGong (of: chi kung) in de agenda. Ruim een uur bezig met – zoals ik het noem – lichaamsbewustzijn en thuiskomen in het lijf. Ik focus me bij iedere oefening op wat ik in mijn lijf voel. Oefenen, voelen, oefenen, voelen, oefenen, voelen; ik noem het ook ‘mindfullness in beweging’. Na een les voel ik me completer en helderder. Opgebouwde spanning en stijfheid vloeit weg. Ik voel me soepeler. Het geeft me ontspanning in mijn lijf en een wakker gevoel.

Robberto Bos geeft in Amsterdam zijn QiGong-lessen. Hij heeft Parkinson QiGong ontwikkeld en doet onderzoek naar het effecten van QiGong en andere alternatieven bij parkinson en integreert dat in zijn lessen. Bekijk zijn website.

Iedere deelnemer heeft een ander niveau. Je kunt kiezen of je de oefening staand, zittend of liggend wil doen. Doordeweeks pas ik zoveel mogelijk QiGong in mijn dagelijkse routine toe. Voel ik me gespannen? Tijd voor de QiGong armzwaai. Ben ik ‘mijzelf’ kwijt? Tijd voor QiGong bodyscan. Wil ik snel wat extra energie? Tijd voor handen- en nagelwrijven. Parkinson QiGong helpt me bij het verbeteren van energie- en bloedcirculatie, innerlijke kracht, conditie, coördinatie, balans, beweeglijkheid, lichaamsbewustzijn en plezier.

Lees ook in een eerder bericht: Bianca Recovered from parkinson