Boksen tegen parkinson

Schermafdruk 2017-10-03 10.12.19Uitnodiging open dag 28 oktober a.s. van 13.00 uur – 16.00 uur, Amsterdam.

In 2014 is in Nederland voor het eerst gestart met een Boksen tegen Parkinson. Dit project heeft de eerste prijs gewonnen op het landelijk congres van ParkinsonNet. In Amerika bestaat dit concept al vele jaren: Rock Steady Boxing wordt in vele honderden Amerikaanse sportscholen met succes aan mensen met parkinson aangeboden.
Onderzoek naar deze trainingen laat zien dat mensen met parkinson vooruit zijn gegaan in het dagelijks functioneren en de training ervaren als een goede uitlaatklep. De mooiste uitspraak en het belangrijkste doel: Je voelt je even geen patiënt meer!
Boksen tegen Parkinson wordt ondersteund door de Parkinson Vereniging, ParkinsonNet en de Stichting Parkinson Nederland. Het is een verantwoorde manier van training en lichaamsbeweging en wordt begeleid door gekwalificeerde professionals. Belangrijk: het is non-contact boksen, zonder fysiek contact. Er wordt alleen op een boksbal gemept! En wat net zo belangrijk is: Het is leuk, je krijgt er energie van en je komt gegarandeerd in een andere stemming!
In het najaar start The Big Lab Sportcentrum weer met een groep Boksen tegen Parkinson. Het is een initiatief van Rob Manvis en Piet van der Molen.
Rob is een bekend bokser en bokstrainer van de Nederlandse boksbond en heeft in zijn vriendenkring ervaring met wat parkinson is. Piet is een enthousiaste liefhebber van de bokssport, en heeft ook parkinson. Nadat ze succesvol samen een jaar hebben getraind willen ze hun passie en opgebouwde ervaring gebruiken voor mensen met parkinson in Amsterdam en omstreken. Dit gaat gebeuren in The Big Lab: een sportschool in Amsterdam Noord waar je je onmiddellijk thuis en geborgen voelt.
Op 28 oktober is er een open dag en krijg je een demonstratie. Je bent van harte welkom! Familie en vrienden zijn ook van harte uitgenodigd om mee te komen.

Praktische informatie:
Locatie: The Big Lab, Vlierweg 30, 1032 Amsterdam, Vrij Parkeren!
Datum en tijd: 28 oktober a.s. van 13.00 uur – 16.00 uur
aanmelden: info@thebiglab.nl
Telefonische informatie: 0653918989

Je kunt het beste gemakkelijk zittende vrijetijdskleding aandoen en sportschoenen
voor indoor sporten (platte zolen, zonder profiel)

Klik hier voor de flyer