De dans van Rafi Eldor

dance_nwHet verhaal van Rafi Eldor: “Ik ben erg blij om mee te werken aan deze korte video over mijn strijd om parkinsonsymptomen door dans te overwinnen. Ik vecht de laatste 8 jaar 24 uur per dag tegen de parkinson. In de eerste 2 jaar na mijn diagnose was mijn lichaam stijf en kon ik nauwelijks bewegen. Totdat ik ging stijldansen in aanvulling op de conventionele medische aanpak.

Tot mijn verbazing werd mijn stijve lichaam soepel en voel ik me nu veel beter. Het wordt bevestigd door mijn arts. Ik ben nog steeds werkzaam als hoogleraar en daarnaast geef ik veel lezingen over het effect van stijldansen op parkinson.

In de afgelopen 14 maanden heb ik op 20 verschillende plaatsen stijldansgroepen georganiseerd. Ik dank God dat hij mij de mogelijkheden heeft gegeven om deze programma’s te kunnen uitvoeren. Ik ben zeer optimistisch dat er in de nabije toekomst een oplossing voor parkinson gevonden gaat worden. Tot dan blijf ik van dansen houden.

Ik dank mijn familie en mijn echtgenoot Pnina Gazit die me helpen in mijn strijd tegen parkinson.”