Een telefoontje en een e-mail

Dr. Janice Walton-Hadlock is DAOM (doctor in de acupunctuur en oosterse geneeskunde) en leraar op de universiteit van Traditionele Chinese Geneeskunde in Santa Cruz, Californië. Ze schreef o.a. ‘Trouble Afoot’ over de oorzaken en genezing en ‘Ones Upon a Pill’ over het medicijngebruik bij Parkinson. Howard Shifke werd in september 2009 geconfronteerd met Parkinson. Na een intensief proces van zelfgenezing lukte het hem om Parkinson te overwinnen.

Na mijn oproep om hulp kwamen er bijzondere dingen op mijn pad. Ik kreeg een aantal zeer waardevolle tips. Wat me daarin opviel was dat allerlei hulp met tips over medicijnen slechts spaarzaam binnenkwam. Vertelde iemand toch, uit pure liefde, dan bedankte ik hartelijk voor de lieve en goede bedoelingen. Dat betekende overigens niet dat ik geen respect zou hebben voor de vele medici en onderzoekers die dag en nacht bezig zijn met het uitvinden van nieuwe mogelijkheden in de aanpak van Parkinson.
Ik zou ze tekort doen als ik zou zeggen dat ik ze niet zou geloven, dat ze verkeerd werk zouden doen of hun kwaliteiten niet oprecht zouden inzetten voor de medemens. Nee, ik bewonder ze ten zeerste en ben blij dat ze voor veel Parkinson patiënten oplossingen bieden die beweging nog mogelijk maakt. Ik wilde een andere weg kiezen waar ik in geloofde.Die andere weg was me onbekend. Ergens diep van binnen voelde ik dat het mogelijk zou moeten zijn. Mijn geest geloofde dat er ergens op de wereld iemand zou zijn die het echte geheim had gevonden. Die een eigen weg was gegaan. Die zichzelf had genezen. Maar waar?

Ik droomde van Chinese volksbuurten waar een dokter kruidendrank maakte. Ik droomde van Bali in Indonesië, kennelijk geïnspireerd door de reis van Elizabeth in het boek ‘Eten, bidden en beminnen’. Ik zwierf in gedachten door Mongolië en ontmoette een Sjamaan. Deze gedachten waren mogelijk ingegeven door het verhaal van de autistische Rupert, zoals beschreven in ‘de Paardenjongen’. In een andere droom bestuurde ik moeiteloos een glimmende cabriolet en bedwong ik op een racefiets de Mont-Ventoux. Dat verhaal zou afkomstig kunnen zijn van het proces van een goede vriend die een hersentumor overleefde.

Twee momenten staam zeer helder in het geheugen gegrift. Ik herinner ze als die waarop mijn geest absoluut helder was. Momenten waarop ik ontwaakte terwijl ik wakker was.

Het eerste moment was een telefoontje. Een goede vriend van me attendeerde me op het Parkinson’s Recovery Project van dr. Janice Walton-Hadlock in Santa Cruz, Californië.
Het Parkinson’s Recovery Project is een non-profit organisatie toegewijd aan de verspreiding van informatie over de oorzaak en de behandeling van de ziekte van Parkinson’s met behulp van de theorieën en behandelingsmethoden van de Oosterse geneeskunde. Door het onderzoek van dr. Janice Walton-Hadlock is een nieuwe verklaring gevonden voor de onderliggende oorzaken van Parkinson’s. Het was dus mogelijk…

Het tweede moment was een email. Iemand attendeerde me op het weblog Fighting Parkinson’s Drugs Free van Howard Shifke uit Tampa, Florida, die zonder medicijnen van Parkinson’s was genezen. Het was dus mogelijk…

Ik dank mijn geest voor de helderheid die hij me op deze twee momenten gaf.