Goed boek

PARKINSON-FIGHTING-PARKINSONVechten tegen Parkinson… en winnen: een herinnering aan mijn herstel van de ziekte van Parkinson (Howard Shifke).

Howard Shifke herstelde volledig van de ziekte van Parkinson. Dit boek beschrijft het verhaal van Howard over het krijgen van parkinson en geeft een gedetailleerd verslag van hoe hij de strijd ertegen heeft gewonnen.

Het boek vertelt het verhaal van hoe het was om dag in dag uit te leven met parkinson, de dagelijkse uitdagingen en twijfels en hoe hij met hoop naar de toekomst keek. Howard leed aan interne tremoren, extreem slecht evenwicht, Bradykinesia (lopen – gebogen voorover, schuifelende voeten, stijve armen), stijfheid (armen, benen en bovenrug waren strak en buitengewoon pijnlijk), constipatie, onvermogen om rechtop te staan, uit een stoel te komen zonder armen te gebruiken, om trappen op en af te gaan zonder een leuning vast te houden, moeite om met het eten zijn bestek aan zijn mond te krijgen, in slaap vallen in het midden van de dag, bevroren gezicht, onvermogen om te schrijven of om met twee handen te typen en extreme vermoeidheid.

In de herfst van 2009 werd Howard Shifke gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. Zijn moeder had vierentwintig jaar lang parkinson voordat zij in 2007 stierf, slechts twee jaar voorafgaand aan de diagnose van parkinson door Howard. Het was moeilijk en beangstigend om te zien hoe ze fysiek en geestelijk achteruitging van de ziekte en van de medicijnen. Howard wilde niet eindigen zoals zijn moeder.

Gelukkig was Howard in 1999 begonnen met het bestuderen van alternatieve geneeswijzen en traditionele Chinese geneeskunde. In de tien jaar voorafgaand aan zijn diagnose had hij geleerd dat het lichaam het vermogen heeft om zichzelf te genezen. Als gevolg daarvan besloot Howard dat hij zich zou inspannen om te herstellen van parkinson en ontwikkelde hij een alternatieve behandelmethode, zijn Parkinson’s Recipe for Recovery®. Negen maanden later won hij de strijd tegen parkinson. Hij herstelde volledig.

Zijn neuroloog heeft hem twee keer alle tests voor de oorspronkelijke diagnose laten doen. Beide keren documenteerde zijn neuroloog in de medische verslagen van Howard dat er geen tekenen of symptomen meer waren van de ziekte van Parkinson. Howard is symptoomvrij en volledig hersteld van Parkinson sinds 12 juni 2010.

Boek bestellen? Klik hier