“Bel Hester. Zij behandelt Parkinson en is op zoek naar een patiënt die geen medicijnen gebruikt.” Kees gaf me een telefoonnummer en nog dezelfde dag belde ik met Hester. Zij is Mensendieck- en Shiatsutherapeute en zeer geînteresseerd in de methodiek van dr. Janice Walton-Hadlock.
Binnenkort zou een teamlid van dr. Walton, Chris Ells (gediplomeerd accupuncturist) uit Santa Cruz, Californië, naar Amsterdam komen om haar de methodiek te leren. Ze zocht een cliënt die ze mee kon nemen naar Chris Ells.

“Waarom ik ?” vroeg ik haar. “Omdat je geen medicijnen gebruikt.”


Zonder teveel op de details in de gaan (lees daarvoor het boek ‘Trouble Afoot’) gaat het team van pdrecovery.org er van uit dat medicijnen het natuurlijk evenwicht van dopamine en adrenaline dusdanige disreguleren dat het lichaam, ook na therapie, dit niet meer zelf in evenwicht kan brengen. De therapie van het team van pdrecovery.org zou dan zelfs verlamming tot gevolg kunnen hebben. Een veel te groot risico.

Vooruitlopend op de behandeling van Chis Ells maakte ik een afspraak met Hester. Tijdens de eerste behandeling deed ze Shiatsu drukpuntmassage. Voor mij als cliënt een weinig indrukwekkende bezigheid. Ogenschijnlijk… want thuisgekomen viel ik direct in slaap. Toen ik de volgende ochtend wakker werd had ik een gevoel alsof ik een jet-lag had. Ik had heel diep geslapen. Mijn lichaam reageerde op de behandeling. Ik had het gevoel dat er iets veranderd was, ook al wist ik nog niet wat.

De volgende behandelingen gaven dezelfde uitwerking. Zodra ik thuiskwam viel ik in een diepe slaap. Ik voelde dat de behandeling en de slaap een helende werking hadden, ook al was er nog genoeg werk te doen.