Hoe stress je vriend kan worden

stressStress doet je hart sneller kloppen, versnelt je ademhaling en doet je zweten. Stress werd lange tijd gezien als vijand nummer 1, maar nieuw onderzoek toont aan dat stress enkel gevaarlijk is als je denkt dat het gevaarlijk is! Psychologe Kelly McGonigal spoort je aan om stress als iets positiefs te zien en geeft ons een nog niet eerder toegepaste oplossing: zoek contact met anderen. In mijn bericht 10 jaar medicijnvrij is een van mijn aandachtspunten ‘zorgen voor een stressvrij bestaan’. Ik citeer: “Mijn aandacht is gericht op het voorkomen van stress en het bereiken van een ontspannen leefwijze”. Maar, is het werkelijk te doen om stressvrij te leven? En, wat gebeurt er als ik stress niet langer zie als iets dat gevaarlijk is? Uit het onderzoek van Kelly McGonigal blijkt dat het vooral de manier waarop je over stress denkt bepalend is of stress schadelijk is of niet. In haar TED-talk (met Nederlandse ondertiteling) legt ze uit hoe dat werkt.