Attitude can make all the difference – Michael J. Fox

foxMichael J. Fox heeft al meer dan 20 jaar de ziekte van Parkinson, maar toch is zijn kijk op zijn leven vol dankbaarheid. Hij is wereldwijd één van de grootste ambassadeurs van de ziekte en ik bewonder daarin zijn openheid en optimisme.

Tijdens de Maand van de Parkinson sprak Michael in de Amerikaanse talkshow bij David Letterman over zijn eigen ervaring over leven met parkinson. Hij vertelt over zijn eerste reactie 22 jaar geleden, toen zijn artsen de diagnose stelden. En natuurlijk ook over de inspanningen van zijn Michael J. Fox foundation om onderzoek te financieren.

Bekijk de video om meer van Michael te horen over hoe “het hebben van de juiste houding het verschil kan maken”. Hij heeft zijn lot veranderd in zijn missie om een verandering in de wereld teweeg te brengen. “Zodra je het accepteert en je leert er van, realiseer je je dat je deel uitmaakt van een gemeenschap en dat je het verschil kunt maken.”
Michael J. Fox is ook voor mij een voorbeeld van hoe je, ondanks (of dankzij?) je ziekte invloed kunt blijven hebben op de wereld om je heen. Lees daarover ook het boek ‘Always looking up’ van Michael met de veelzeggende ondertitel ‘The adventures of an Incurable Optimist’.