Parkinson en voeding

voedingParkinson en voeding worden vaak in één adem genoemd. Volgens deskundigen is er wel degelijk verband tussen de oorzaken en aanpak van parkinson en voeding. Daarin wordt het belang van goede voeding steeds benadrukt. Maar, geeft onze voeding nog de stoffen die ons brein nodig heeft want vooral ons brein heeft veel goede voedingsstoffen nodig. Veel van onze voeding is arm aan vezels, vitamines en mineralen en in plaats daarvan zijn er allerlei nieuwe stoffen aan toegevoegd. Lichaamsvreemde stoffen zoals harde vetten, kunstmatige  zoetstoffen of de bekende E-nummers. Allemaal stoffen die ons eten lekker maken maar waar ons lichaam hard voor moet werken om ze kwijt te raken. In het slechtste geval worden deze stoffen zelfs opgeslagen in ons lichaam. Met name gifstoffen blijven lang in ons lichaam en de term ‘detoxen’ is een algemeen bekend begrip. En dat gaat voorbij aan de functie van eten, n.l. gezondheid.

Het goede nieuws is dat we een keuze hebben en vaak ook zelf al weten welke keuze de meest gezonde voor ons is. Het is tegenwoordig gelukkig mogelijk om ons brein van de juiste stoffen te voorzien door de juiste voeding te gebruiken.

Ook een goede spijsvertering en een gezonde darmfunctie is belangrijk. Zo is aangetoond dat mensen met het ‘lekkende darm syndroom’ meer vatbaar zijn voor (chronische) ontstekingen in het lichaam en in de hersenen. En dat wordt ook in verband gebracht met parkinson.

Wil je hier mee over weten, kijk dan het artikel ‘onze darmen als belangrijkste adviseur van ons brein‘. Wil je meer lezen over parkinson en voeding? Bezoek dan de website van Annette Schaap.