Voeding

Omdat ik voldoende energie wilde hebben om mijn herstel te bevorderen begon ik steeds vaker vegetarisch te eten. Mijn organen hadden ongemerkt in de loop der jaren steeds meer moeite gekregen met het verwerken van dierlijke eiwitten. Bovendien was het vaak in mijn gedachten opgekomen dat ik eens een reinigingskuur voor mijn darmen zou moeten gaan nemen. Net iets te vaak om het te gaan ontkennen dat het niet waardevol zou zijn. Het was mijn geest die de onbewuste signalen van mijn lichaam vertaalde in gedachten.

Het was ‘ik’ die actie moest gaan ondernemen.
In Tampa, Florida voelde ik me zeer dankbaar dat ik in Nederland woon. Vegetarisch eten wordt in de consumptiemaatschappij van Amerika ‘vegetarian diet’ genoemd. Ik ervoer het niet als een dieet. In Amerika was het overigens wel een uitdaging een vegetarische maaltijd te vinden.

Ook stopte ik het gebruik van alcohol. Alcohol zorgde er voor dat mijn lever hard moest werken. In plaats van alcohol nam ik vaker gefilterd warm water. Doordat ik veel warm water dronk verminderde het gebruik van koffie ook. Een helder bewijs dat ik mijn lever overbelast had kreeg ik drie weken later. Toen ik in de spiegel keek zag ik dat het wit van mijn ogen weer echt wit was. De gele waas was verdwenen.
Verder vermeed ik suiker. Geraffineerde suiker leek me ongezond en ik concludeerde dat er al zoveel suiker -ongemerkt- in ons voedsel is verwerkt dat ik geen extra suiker hoefde toe te voegen.

Ik koos er verder voor om voedsel te vermijden dat voor mijn organen moeizaam te verteren was. Ik wilde zoveel mogelijk van mijn energie besteden aan mijn herstel.