Wereld parkinsondag, is genezing mogelijk?

pd-dayHet blog ‘omgaan met parkinson’ gaat over wat ik doe en gedaan heb in mijn proces. Ik ben nog niet genezen. Parkinson wordt een progressieve degeneratieve ziekte genoemd. Is genezing überhaupt mogelijk? Velen zeggen van niet. Toch ben ik al 10 jaar medicijnvrij en heb ook parkinson. Ik realiseer me dat verhalen over heling of het verminderen van symptomen, gecombineerd met de overtuiging dat genezing mogelijk is ook confronterend kunnen zijn. Ik heb groot respect en compassie voor alle mensen die mentaal en fysiek niet meer in staat zijn aan hun proces te werken als gevolg van ouderdom, dementie of de bijwerkingen van medicijnen. Toch wil ik niemand de ‘andere kijk op parkinson’ onthouden.

Toen bij mij de formele diagnose werd gesteld was ik geschokt, boos, verdrietig en angstig. Een kijkje op internet maakte dat mijn stemming tot onder het nulpunt daalde. Maar, na verloop van tijd kreeg ik dromen over bezoeken aan sjamanen, healings, kuuroorden en beelden over genezing. Ik kreeg ook de gedachte ‘zal er op de hele wereld nou echt niemand zijn die wel genezen is van parkinson?’ Die gedachte fascineerde me. Net als de wonderbaarlijke gevallen van mensen die zijn genezen van de ernstigste vormen van kanker. O.a. Deepak Chopra schrijft hier over in zijn boek ‘Quantumgenezing, de verborgen intelligentie van lichaam en geest’.

Ik begon de mensen om me heen te vragen om ook te zoeken naar iemand die genezen is van parkinson. Waar ook ter wereld. En toen… kreeg ik het adres van Howard Shifke in handen. Al heel snel heb ik hem in Tampa, Florida persoonlijk ontmoet en er over op dit blog geschreven. Via Howard kwam ik Robert Rogers op het spoor. Dr. Robert Rogers schreef het boek ‘Road to Recovery’. Hij heeft gedurende vier jaar parkinson patiënten bestudeerd. In het boek beschrijft hij de manieren die mensen gebruikt hebben om de ziekte via de natuurlijke weg te behandelen.

Is er één manier om te genezen? Nee!
Veel mensen hebben gekozen voor verandering van eet- en drinkpatroon. Niet iedereen.
Anderen hebben gekozen voor bewegingsoefeningen. Niet iedereen.
Weer anderen hebben de stress in hun leven aangepakt. Niet iedereen.
Er zijn mensen die hun angsten hebben aangepakt. Niet iedereen.
Anderen hebben zich geconcentreerd op het schoonmaken van de organen. Niet iedereen.
Er zijn er ook die de trauma’s hebben opgeruimd. Niet iedereen.

Ik vond een tekst van dr. Robert Rogers: “Hier is de simpele waarheid: Mensen herstellen van Parkinson wanneer zij de overtuiging vasthouden dat herstel mogelijk is. Degenen die geloven dat ze hun gezondheid kunnen verbeteren gaan inderdaad verbeteren. Zij nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid en welzijn en verbinden zich aan een programma dat hun lichaam de steun geeft die het nodig heeft om te helen.” Later kwam ik via mijn QiGong-lessen Bianca Molle op het spoor. Ook haar verhaal over herstel van parkinson staat op dit blog.

Het is dus mogelijk! En als mensen dan vragen hoe het met mij is dan kan ik terecht zeggen “het wonder is nog niet gebeurd, en er gebeuren wel wonderlijke dingen…”. Mogelijk laat je je inspireren door het artikel 10-jaar medicijnvrij.

Mijn wens is dat de parkinson-dag -11 april 2015- voor velen een dag vol inspiratie zal zijn. Daarbij past ook grote dank aan alle wetenschappers die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van steeds betere en effectievere medicijnen en andere vormen van aanpak. En een diepe buiging voor hen die iedere dag zonder vooruitgang toch tegen de ziekte blijven vechten.